Εντάσεις πριν την έξοδο του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ

read-it
By read-it Ιούνιος 28, 2018 12:45

Εντάσεις πριν την έξοδο του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ

Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στο Ποτάμι λίγες μέρες πριν από την επισημοποίηση της διαγραφόμενης απόφασής του για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής ήταν να πυροδοτηθεί συζήτηση για κρυφή ατζέντα προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είπε πάνω-κάτω ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Σπύρο Δανέλλη στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας χθες το απόγευμα και ο βουλευτής του Ποταμιού του πρότεινε μόνος του να κάνει μια δήλωση για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σημειώνοντας ότι οι δικές του απόψεις είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν το Ποτάμι στο σύνολό του.

Ο διάλογος μεταξύ τους δεν ήταν έντονος ούτε έδειχνε μεγάλη ψυχική απόσταση. Υπήρξε, άλλωστε, σύμπτωση στη διαπίστωση ότι η στιγμή ήταν εντελώς ακατάλληλη για τη διατύπωση αυτών των απόψεων που δεν είναι καθόλου καινοφανείς για τον Σπ. Δανέλλη (ο οποίος σήμερα μιλά μαζί με τον Δ. Τζανακόπουλο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιανία). Σηκώθηκε πολλή σκόνη όταν έγιναν γνωστές δηλώσεις του κ. Δανέλλη ότι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση το Ποτάμι θα πρέπει να βάλει πλάτη στη βάση ενός προοδευτικού προγραμματικού πλαισίου.

Η δήλωση με την οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση βοήθησε στην εκτόνωση της έντασης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) την Κυριακή, όταν αναμένεται να αποφασιστεί η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Το ερώτημα «τι θα γίνει μετά» μάλλον θα απαντηθεί σε συνέδριο του Ποταμιού που θα προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εκεί τα αίματα άναψαν όταν ο Γρηγόρης Ψαρριανός και ο Σπύρος Δανέλλης αντιπαρατέθηκαν με έντονο τρόπο. Ο πρώτος έχει δηλώσει ότι δεν έχει πια καμία σχέση με την Αριστερά και ο δεύτερος κινείται στην εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Όλοι όμως συμφώνησαν ότι η απόφαση για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να εστιαστεί στο μακεδονικό αλλά να αποδοθεί στο πλαίσιο λειτουργίας (τρόπος λήψης αποφάσεων κοκ). Ο Σπύρος Λυκούδης επιφυλάχθηκε να μιλήσει με τα μέλη της κίνησής του (Μεταρρυθμιστές) και ο Γιώργος Αμυράς ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θέλει να υπάρχει καμία σκιά υπόγειων δεσμών του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κανένας βουλευτής δεν άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης (στο ορατό μέλλον…).

Social Media
read-it
By read-it Ιούνιος 28, 2018 12:45
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ