Η τιμωρία που αρμόζει στον Μπαρμπαρούση

read-it
By read-it Ιούνιος 16, 2018 01:18

Η τιμωρία που αρμόζει στον Μπαρμπαρούση

του Κώστα Μερκουράκη

Χρειάζεται σκληρή τιμωρία στον ψευτόμαγκα Μπαρμπαρούση. Η σκληρότερη δυνατή. Που θα περιλαμβάνει μακρόχρονη φυλάκιση. Ο εκφασισμός του Δημόσιου λόγου, οι απειλές και οι χειροδικίες σε ζωντανή μετάδοση επέτρεψαν τη σταδιακή εμπέδωση του φασισμού και της αγριότητας από μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Τα νταηλίκια και οι χυδαιότητες υιοθετήθηκαν από τους φασίστες ολούθε. Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτές οι πρακτικές γενικεύτηκαν. Τα τελευταία χρόνια βλέπεις στα Social Media νέα παιδιά, νεαρούς γονείς, ανθρώπους όλων των ηλικιών, να στάζουν μίσος και να εκτοξεύουν απειλές κατά της ζωής οποιουδήποτε διαφωνούν.

Και μπορεί τα social media να επιτρέπουν μεγαλύτερη… ευελιξία στην έκφραση, ωστόσο, αποτυπώνεται με σαφήνεια μια μεταστροφή στην κοινωνία. Φυσικά δεν περιμένει κανείς πως αποτελεσματική απάντηση στον φασισμό θα δοθεί μέσα από την ελληνική αστική δικαιοσύνη. Πόσο μάλλον όταν η οποιαδήποτε εξέλιξη συνοδεύεται από γενικευμένη απραγία και ακινησία απέναντι στις φασιστικές συμμορίες.

Πέρα από την αναγκαία ιδεολογική αντιπαράθεση με κάθε πτυχή της ακροδεξιάς σκέψης όμως, αλλά και την όξυνση κάθε μορφής αντιφασιστικής πάλης, χρειάζεται μια βαριά τιμωρία.

Γιατί όπως αποδείχτηκε περίτρανα, οι φασίστες θα τρέξουν να κρυφτούν στις τρύπες τους. Δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν ούτε τα ίδια τους τα λεγόμενα. Ο ίδιος ο Μπαρμπαρούσης, λίγες ώρες μετά το show στη Βουλή κι αφού οι σύντροφοί του είχαν φροντίσει να τον εγκαταλείψουν άρον άρον, με γραπτή του δήλωσε επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είπε κάνοντας λόγο για αυθόρμητες δηλώσεις. Αυθόρμητα τα όσα διάβασε, δηλαδή! Ναι τα διάβαζε. Με δυσκολία βέβαια, αλλά τα ΔΙΑΒΑΖΕ.

Ξεμπροστιάστε τους λοιπόν. Σκληρή τιμωρία. Η σκληρότερη δυνατή…

Social Media
read-it
By read-it Ιούνιος 16, 2018 01:18
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ