Φοβήθηκε ο Μιχαλολιάκος και διέγραψε άρον άρον τον Μπαρμπαρούση από τη ΧΑ

read-it
By read-it Ιούνιος 15, 2018 11:31

Φοβήθηκε ο Μιχαλολιάκος και διέγραψε άρον άρον τον Μπαρμπαρούση από τη ΧΑ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής έθεσε τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. Νωρίτερα ο βουλευτής είχε καλέσει τον Στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Προφανώς ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής φοβήθηκε τις συνέπειες που θα είχε για την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, τα όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης και έσπευσε να τον θέσει εκτός κόμματος.

Μαυρίλα στη Βουλή 

Ό,τι πιο μαύρο έχει «ξεράσει» ποτέ η ιστορία, ακούστηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής, διά στόματος Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέβη σε ένα ακόμα χυδαιολόγημα μίσους, ρατσισμού και σεξισμού, με αφορμή τη συζήτηση για το Σκοπιανό, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή μπροστά στο ενδεχόμενο έρευνας από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε αρχικά απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως «αντί να έρθεις καβάλα στον Βουκεφάλα με την πανοπλία σου και να σώσεις τη Μακεδονία, θα έρθεις με φουστίτσα κλαρωτή, με κορδελίτσες πάνω στα μαλλιά πάνω στο μικρό μου πόνυ».

Στη συνέχεια προχώρησε σε ακόμη πιο αποκρουστική φρασεολογία, καλώντας σε πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. «Ο στρατός», είπε, «να συλλάβει τον υπουργό Άμυνας. Να συλληφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες».

Μάλιστα, αφού τα είπε αποχώρησε από την αίθουσα.

Βούτσης: Προσπάθεια κλιμάκωσης και πρόκλησης επεισοδίων

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι «βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή», διαπιστώνοντας ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ομόφωνος αποκλεισμός από τη διαδικασία

Αφού συγκροτήθηκαν τα αρμόδια όργανα, ο Νίκος Βούτσης πρότεινε την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΧA, συμφώνησαν.

Η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είχε ως εξής: «Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού.

Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους.

Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, ύστερα μάλιστα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που επί της ουσίας κάλυψε αυτή τη συμπεριφορά, αφορά το σύνολο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και με αυτή την έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, για την στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας».

Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά

Τα κόμματα στη συνέχεια ζήτησαν να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.

Επιβλήθηκε στέρηση λόγου στους βουλευτές της ΧΑ – Τι προβλέπει το άρθρο 79

Στέρηση λόγου επιβλήθηκε -με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας- στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά τις χυδαιότητες του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό.

Εισαγγελική παρέμβαση για Μπαρμπαρούση ζήτησε ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έκανε παρέμβαση μετά το περιστατικό με τον Μπαρμπαρούση και ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση για τον βουλευτή της ΧΑ και των επικροτών του για εσχάτη προδοσία.

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό αδίκημα. Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν την δημοκρατία. Δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα. Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και την χώρα. Τέτοιου είδους πράξεις οδήγησαν στην απώλεια εθνικού εδάφους.

Ζητώ την ποινική δίωξη τόσο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση όσο και όλων των βουλευτών της που επικρότησαν τις δηλώσεις του με βάση τα άρθρα 134 και 135 του πρώτου Κεφαλαίου του Συντάγματος για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίαςΖητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι η ποινική δίωξη θα ασκηθεί και με πρωτοβουλία της δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καμμένος.

Μηνυτήρια αναφορά κατά Μπαρμπαρούση και ΧΑ από Καμμένο, Κουβέλη – Προκαταρκτική εξέταση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης, καταθέτουν προφορική μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του βουλευτή της ΧΑ, Κ. Μπαρμπαρούση και της ΧΑ.

Με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση.

Έρευνα ζητάει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

Social Media
read-it
By read-it Ιούνιος 15, 2018 11:31
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ