Ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Καμμένος (βίντεο)

read-it
By read-it Ιούνιος 15, 2018 13:49

Ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Καμμένος (βίντεο)

Παραβίαση των άρθρων 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας και περί προπαρασκευαστικής πράξης σε εσχάτη προδοσία καταλόγισε από τη Βουλή στον Κ. Μπαρμπαρούση και στο σύνολο της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων εκλήθη να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. Πρόκειται για σοβαρές προσβολές του πολιτεύματος αλλά και του στρατεύματος» είπε ο κ. Καμμένος, στη συζήτηση για το Σκοπιανό, καταδικάζοντας την προτροπή Μπαρμπαρούση σε πραξικόπημα. Επισήμανε, μάλιστα ότι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες χειροκροτούσαν τον κ. Μπαρμπαρούση όταν διέπραξε με την ομιλία προσβολής του πολιτεύματος βάσει του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας και του άρθρου 135 που αναφέρεται σε προπαρασκευαστικές πράξεις περί εσχάτης προδοσίας. Κάλεσε, μάλιστα, την δικαιοσύνη να ασκήσει ποινική δίωξη στον κ. Μπαρμπαρούση. «Την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη με τη δική της πρωτοβουλία» σημείωσε.

Τέτοιες εκκλήσεις και πράξεις οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε, πάντως, τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές, σέβονται τις αρχές της δημοκρατίας και τα κόμματα και «κανείς στρατηγός, υπαξιωματικός στρατιώτης ή εθνοφύλακας δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις». «Τέτοιου είδους εκκλήσεις και πράξεις οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους» είπε και συμπλήρωσε «δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και με την άμυνα της χώρας».

Social Media
read-it
By read-it Ιούνιος 15, 2018 13:49
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ