Το Μακεδονικό, ο Κυριάκος… Σαμαράς και ο διχασμός

read-it
By read-it Ιούνιος 13, 2018 11:48

Το Μακεδονικό, ο Κυριάκος… Σαμαράς και ο διχασμός

Τους υποχρεώσαμε:

1. να κατεβάσουν αγάλματα
2. να αλλάξουν ονόματα αεροδρομίων και εθνικών οδών
3. να αλλάξουν τα βιβλία τους
4. να αλλάξουν το σύνταγμα τους (η συνταγματική αναθεώρηση που συμφωνήθηκε επί τη βάσει διεθνούς συμφωνίας δεν περιλαμβανόταν στην εθνική γραμμή των τελευταίων 20 χρόνων)
5. να αλλάξουν ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ
6. να υπογράψουν ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
7. να στείλουν επιστολή σε όλα τα κράτη ώστε να τους αναγνωρίσουν ως Βόρεια Μακεδονία, ακόμα και στα 140 και πλέον κράτη (μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ρωσία και η Αμερική) τα οποία αναγνώριζαν την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας, τους δε πολίτες της πΓΔΜ ως Μακεδόνες.

Habemus συμφωνία και πλημμύρισε η ψηφιακή επικράτεια εθνικιστικό παροξυσμό, μίσος και ύβρεις. Τα social media την ώρα που ο Πρωθυπουργός ενημέρωνε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γέμισαν με συνθήματα τύπου: «Ξεφτίλες, πουλημένοι και οι δυο σας», «Εσχάτη προδοσία. Τιμωρείται με εκτέλεση», «Κρεμάλα στο Σύνταγμα».

Και στον πραγματικό –όχι τον ψηφιακό- κόσμο, προηγήθηκαν σφαίρες και απειλές στον Υπουργό Εξωτερικών, επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εξώδικα στους βουλευτές για «εσχάτη προδοσία», πρωτοσέλιδα που κάνουν λόγο για εκτελέσεις και έξαλλα συλλαλητήρια που πρωτοστατούσαν τα «μπρατσωμένα παιδιά» της Χρυσής Αυγής και στρατηγοί που κραύγαζαν «ζήτω ο στρατός, ζήτω οι ειδικές δυνάμεις».

Όσο για τον απαράδεκτο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στα χνάρια των Σαμαρά-Άδωνι, ακύρωσε το σχετικό σύνθημα του πατρός του που ήταν «διέξοδος στο αδιέξοδο” και το μετέτρεψε σε… «αδιέξοδο σε κάθε διέξοδο”. Δήλωσε ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους ‘Σκοπιανούς’» και επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον πείσει να μην επικυρώσει τη συμφωνία. Όσο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξακολουθεί να ψαρεύει στα απόνερα της εθνικιστικής εξαλλοσύνης για να μη διχάσει το κόμμα του που κλίνει επ’ ακροδεξιά, θα διχάζει την ελληνική κοινωνία. 25 χρόνια δεν κατασπαταλήθηκε μόνο τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο αλλά επωάστηκε και τελικά έσπασε το αυγό του φιδιού. Εχθρός μας δεν είναι ο γείτονάς μας. Είναι ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία. Ο πατριωτισμός δεν είναι τα τείχη αλλά οι γέφυρες επικοινωνίας των λαών, η ειρήνη και η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός.

Social Media
read-it
By read-it Ιούνιος 13, 2018 11:48
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ