Νέο κλείσιμο της ψαλίδας & ανάκαμψη της αισιοδοξίας δείχνει δημοσκόπηση

read-it
By read-it Μάιος 29, 2018 12:18

Νέο κλείσιμο της ψαλίδας & ανάκαμψη της αισιοδοξίας δείχνει δημοσκόπηση

Μείωση ψαλίδας… συνέχεια δείχνει δημοσκόπηση της Palmos η οποία δημοσιεύεται σήμερα, για λογαριασμό του txvs.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας αυτής δημοσκόπησης, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται κατά 0,7 μονάδες, από 8,9 (Απρίλιος 2018) σε 8,2 (Μάιος 2018). Είχαν προηγηθεί άλλες δύο δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας που κατέγραφαν μείωση της ψαλίδας.

Σημείο κλειδί που καθιστά απρόβλεπτες τις εξελίξεις είναι η «μετέωρη ψήφος”, που παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η συσπείρωση της ΝΔ, σε σχέση με τις εκλογές του 2015 ανέρχεται στο 76%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 33% και μάλιστα όπως καταγράφεται η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν έχει μετακινηθεί σε κάποιο άλλο κόμμα αλλά βρίσκονται στο χώρο της “μετέωρης ψήφου” (όσοι δεν επιλέγουν αυτή τη στιγμή κάποιο κόμμα). Το γεγονός πως η “μετέωρη ψήφος” παραμένει σε τόσο υψηλά επίπεδα (33,3%) – και με μεγάλη «συμμετοχή” ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – καθιστά πιθανή κάθε ανατροπή αποτελέσματος, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Από κει και πέρα, στις 6,5 μονάδες μειώθηκε η ψαλίδα στην εκτίμηση ψήφου (από 7 στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας), με το 52% των ερωτηθέντων να απαντούν που θέλουν να γίνουν εκλογές στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης ή μαζί με τις ευρωεκλογές το Μάιο 2019 (40%: να γίνουν άμεσα ή εντός του 2018).

Το 82% τάσσεται υπέρ της διαπραγμάτευσης από πλευράς κυβέρνησης της αναβολής ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου που έχουν ψηφιστεί για 2019-2020.

Τέλος, το 67% κρίνει ως απαράδεκτη και καταδικαστέα την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων (26%: δικαιολογημένη και κατανοητή, λόγω των απόψεών του).

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 29, 2018 12:18
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ