Εκνευρισμός στη ΝΔ για τη σύγκλιση Κυβέρνησης – Μπουτάρη

read-it
By read-it Μάιος 25, 2018 14:33

Εκνευρισμός στη ΝΔ για τη σύγκλιση Κυβέρνησης – Μπουτάρη

Πρόσωπο που να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο της Θεσσαλονίκης μετά από δύο θητείες στην αντιπολίτευση αναζητά η ΝΔ χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κινήσεις που να δείχνουν ότι έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις. Το βέβαιο είναι ότι στο Μοσχάτο επικρατεί εκνευρισμός και δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το πως η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποίησε πολιτικά και επικοινωνιακά τους προπηλακισμούς κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος πολιτικά με ένα μεγάλο στοίχημα που είναι να κερδίσει όχι απλά το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας αλλά και τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ.ΑΛ στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, με ότι ευρύτερες πολιτικές προεκτάσεις αποκτά το θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Επιπροσθέτως σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης Μπουτάρης θα συγκαταλέγεται στους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη τη στιγμή που μέχρι πρότινος αποτελούσε γέφυρα και δίαυλο επικοινωνίας και διείσδυσης του προέδρου της ΝΔ με ένα τουλάχιστον τμήμα της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Άλλωστε ο Γιάννης Μπουτάρης είχε εκφραστεί θετικά και υπέρ της εκλογής Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

Μέχρι στιγμής στη ΝΔ τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για το δήμο φέρονται να είναι πρωτίστως ο Σταύρος Καλαφάτης που είναι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και ο προηγούμενος γαλάζιος υποψήφιος Κώστας Γκιουλέκας. Ο Σταύρος Καλαφάτης έχει τοποθετήσει τις οριστικές του αποφάσεις για μετά το φθινόπωρο. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν να έχει δημιουργηθεί ρήγμα στην γαλάζια δημοτική παράταξη καθώς ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Καλαφάτη, Ευφραίμ Κυριζίδης φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος, με τον κ. Καλαφάτη να αφήνει αιχμές για τη στάση του.

Αρχικά στο Μοσχάτο αναζητούσαν μια υποψηφιότητα τύπου Έλενας Ράπτη αλλά η γαλάζια βουλευτής δεν ενδιαφέρεται για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Κάποια σενάρια που γράφτηκαν κατά καιρούς σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης για τον Θοδωρή Ζαγοράκη δεν ισχύουν καθώς έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 25, 2018 14:33
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ