Σύντομο σχόλιο για την τραγωδία με τον ποδηλάτη στα Χανιά

read-it
By read-it Μάιος 24, 2018 20:36

Σύντομο σχόλιο για την τραγωδία με τον ποδηλάτη στα Χανιά

Του Ρόδη Λοχαϊτη

Η παιδεία είναι κάτι που κερδίζεται. Με κόπο. Με επιμονή. Και με προσπάθεια. Θέλει, πρώτιστα, να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, να τον καταλάβουμε, και να αποφασίσουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για τα μειονεκτήματά μας.
Σε όλους μας μπορεί να τύχει να κάνουμε «λάθος»! Τραγικό «λάθος»! Να κάνουμε βλακεία, κοινώς! Να στοιχίσει, το λάθος μας, ακόμα και ζωή!

Όλοι μας, στο δρόμο, είμαστε εν δυνάμει ανθρωποκτόνοι, εξ αμελείας! Το να παρατήσουμε το θύμα, όμως, δεν είναι αποτέλεσμα ¨λάθους». Είναι αποτέλεσμα επιλογής, αποτέλεσμα, τελικά, παιδείας. Φεύγουμε, μακριά, για να μη μας αποδοθεί το «λάθος»(!), φεύγουμε, μακριά, για να περάσει το αυτόφωρο(!!), φεύγουμε, μακριά, για να κρυφτούμε!! Και παρατάμε τον συν-άνθρωπο, μόνο του, αβοήθητο, να πεθάνει!
Να αποφύγουμε την ευθύνη, λες και η ευθύνη σβήνεται με το να φύγουμε!

Πριν από πολλά χρόνια, δηλαδή, σαν χθες, κάποιος χτύπησε θανάσιμα τον πατέρα μου και τον άφησε, για ώρα, αβοήθητο, στην άσφαλτο.Και πέθανε.

Πιο πολύ από τον θάνατό του, με πείραξε αυτό το «μόνος – το αβοήθητος». Θα ήταν παρηγοριά για εμένα, αυτός που τον χτύπησε να ήταν από πάνω του, να του μιλούσε, να του κρατούσε το χέρι…

Πάνε 28 χρόνια από τότε, δηλαδή, ήταν χθες!

Υ.γ.: Ένας πατέρας 5 παιδιών, χθες, εγκαταλείφτηκε από ασυνείδητο οδηγό που τον χτύπησε θανάσιμα. Και «έφυγε», και θα λείψει!

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 24, 2018 20:36
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ