Δέκα κάλπες την Παρασκευή για Novartis – Νέες αντιδράσεις από ΝΔ

read-it
By read-it Μάιος 15, 2018 13:00

Δέκα κάλπες την Παρασκευή για Novartis – Νέες αντιδράσεις από ΝΔ

Δέκα κάλπες, όσα είναι δηλαδή και τα πολιτικά πρόσωπα που θα κληθεί να ελέγξει η δικαιοσύνη, θα στηθούν την Παρασκευή στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis.

Ουσιαστικά η Βουλή θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία με εκείνη της συζήτησης για την συγκρότηση της προανακριτικής τον περασμένο Φεβρουάριο, καλώντας τους βουλευτές να τοποθετηθούν ξεχωριστά – με μυστική ψηφοφορία – για τον καθένα από τους δέκα ελεγχόμενους.

Στο ψηφοδέλτιο μάλιστα οι βουλευτές θα επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, της άσκησης δίωξης από τη Βουλή ή του «παρών».

Όμως αυτό δεν είναι το κύριο για την αντιπολίτευση, αλλά το γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια αναμένεται στο «όχι» (στην παραπομπή) να υπάρχει αιτιολόγηση (επιστροφή στον εισαγγελέα λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής), κάτι που δημιουργεί αντιδράσεις.

Στην ΝΔ θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η πλειοψηφία επιχειρεί να εγκλωβίσει τους βουλευτές, καθώς τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης είχαν διαφωνήσει με το σκεπτικό της αναρμοδιότητας της επιτροπής να μπει στην ουσία της διερεύνησης. Αν κληθούν, λοιπόν, να ψηφίσουν «όχι» στην παραπομπή «λόγω αναρμοδιότητας» είναι σαν να επικροτούν το σκεπτικό του πορίσματος με το οποίο κάθετα διαφωνούν.

Την πρόταση για τις δέκα κάλπες εισηγήθηκε στη διάσκεψη των προέδρων ο Ν. Βούτσης, επικαλούμενος λόγους νομιμότητας της διαδικασίας και αποφυγής ενστάσεων για ακυρότητά της, παραπέμποντας και στην άποψη των αρμοδίων υπηρεσιών της Βουλής. Σημειώνεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τα ψηφοδέλτια στην ψηφοφορία για τον Γ. Παπαντωνίου, η υπόθεση του οποίου (εξοπλιστικά προγράμματα) είχε επιστραφεί στην Δικαιοσύνη.

Συνεπώς, προκύπτει νέο μαρτύριο για τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, που θα πρέπει όχι μόνο να συντονιστούν, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες… εκπλήξεις κατά την ανακοίνωση των σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά και να δουν πως θα χειριστούν το ζήτημα που έχει προκύψει με το ψηφοδέλτιο. Κάπως έτσι, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το σκηνικό της αποχώρησης των βουλευτών τους από την διαδικασία της ψηφοφορίας. Δύο σε ένα δηλαδή…

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 15, 2018 13:00
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ