Χριστοφιλοπούλου: Παραέχουμε δημοκρατία στο Κίνημα Αλλαγής!

read-it
By read-it Μάιος 13, 2018 21:21

Χριστοφιλοπούλου: Παραέχουμε δημοκρατία στο Κίνημα Αλλαγής!

Συνεχίζονται οι διαφωνίες και οι διαφορετικές «γραμμές» στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής ενώ πληθαίνουν οι «φωνές» στο ΚΙΝΑΛ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ., δυο εικοσιτετράωαρα μετά το «τελεσίγραφο» της Φώφης Γεννηματά.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για προοδευτικό πόλο, αποκλείοντας τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Σπύρος Δανέλλης και εξέφρασε διαφορετική άποψη από αυτή της Φώφης Γεννηματά για εκλογές τώρα. «Η εκλογολογία βλάπτει την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Θα ήταν καταστροφικό να αποσταθεροποιηθεί πλήρως η χώρα, με όλα όσα έχουμε ανοιχτά μπροστά μας Είναι θέμα ημερών να προλάβουμε το Eurogroup του Ιουνίου, προκειμένου τον Αύγουστο να γυρίσουμε σελίδα και να βγούμε ομαλά από το πρόγραμμα. Δεν καταλαβαίνω τι είδους προβλήματα θα έλυνε η προσφυγή στις κάλπες» τόνισε.

Αντίστοιχα, ανοικτός σε διάλογο για συνεργασία, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, δήλωσε ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σειρά είχε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, στη «γραμμή» Φώφης όμως και αντιδρώντας έντονα στις απόψεις των «αιρετικών».

«Παραέχουμε δημοκρατία στο Κίνημα Αλλαγής» τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επικρίνοντας εμμέσως πλην σαφώς τους διαφωνούντες με την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ζητήσει εκλογές τώρα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1  η Ε. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι όλοι θα πρέπει να σεβαστούν τον αρχηγό που εξέλεξαν οι πολίτες από τη βάση.

«Υπάρχουν 212.000 πολίτες που ψήφισαν για αρχηγό στο Κίνημα Αλλαγής την Φώφη Γεννηματά, δεν μπορούμε να παίζουμε.  Είμαστε σε μια μετάβαση, τα όργανα στα οποία συμμετέχουμε όλοι είναι μεταβατικά, πάμε να οργανώσουμε ένα νέο κόμμα, που όμως έχει αρχηγό εκλεγμένο από τη βάση. Παραέχουμε δημοκρατία στο Κίνημα Αλλαγής. Κάποια στιγμή έχει όλο το δικαίωμα η κ. Γεννηματά να πει “ως εδώ” και καλά έκανε και το είπε.

Η κ.  Γεννηματά πορεύεται με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου, οι αποφάσεις του συνεδρίου μιλούν για αυτόνομη πορεία. Αν ο αρχηγός δεν μπορεί να εκστομίσει το “εκλογές τώρα” χωρίς να διαβουλευτεί, τότε δεν είναι κόμμα αυτό, είναι παρέα συνιστωσών. Αυτό που πρέπει να γίνουμε γρήγορα είναι ενιαίο κόμμα» υποστήριξε η βουλευτής.

Μάλιστα η Ε. Χριστοφιλοπούλου έριξε το γάντι σε όσους ζητούν συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία και όχι αυτόνομη πορεία, λέγοντας ότι αν δεν θέλουν μπορούν να αποχωρήσουν.

«Υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν παιχνίδια που στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές με την Κουμουνδούρου κάποιων  στελεχών μας.

Ορισμένοι, είτε απλά στελέχη είτε πιο υψηλόβαθμα, θεωρούν ότι μπορεί να παίξουν και με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά πως τους βολεύει στα προσωπικά τους παιχνίδια και τερτίπια.

Όσοι οι κύριοι και κυρίες στο συνέδριο ψήφισαν αυτόνομη πορεία, ας κοίταζαν τι ψήφισαν. Θα πρέπει ή να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που προέχει είναι το μέλλον της παράταξης ή όσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν θα αποχωρήσουν».

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 13, 2018 21:21
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ