Κυβέρνηση: Σκέψεις κατάργησης του ΕΝΦΙΑ για περιουσία ως 150.000 ευρώ;

read-it
By read-it Μάιος 9, 2018 15:05

Κυβέρνηση: Σκέψεις κατάργησης του ΕΝΦΙΑ για περιουσία ως 150.000 ευρώ;

Ο ΕΝΦΙΑ “καίει” ολόκληρη την Ελλάδα και οι νέες αντικειμενικές αξίες φαίνεται ότι θα ανοίξουν και νέο μέτωπο, καθώς φέρνουν αυξήσεις ως και 40% στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες. Έτσι η κυβέρνηση φαίνεται ότι ρίχνει ξανά στο τραπέζι το χαρτί της κατάργησης και της αντικατάστασής του με έναν νέο φόρο για την ακίνητη περιουσία. Ο φετινός φόρος στα ακίνητα, ωστόσο, φαίνεται ότι θα είναι όπως τον γνωρίζουμε και με ελάχιστες διαφορές για τους περισσότερους.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” για ακίνητα μέχρι 150.000 ευρώ (σωρευτική αξία) ο συντελεστής να είναι μηδενικός. Για τα ακίνητα από 150.000 ως 300.000 ευρώ ο συντελεστής του φόρου να είναι χαμηλός, όμως ο συντελεστής θα εκτινάσσεται για τα ακίνητα με σωρευτική αξία άνω των 300.000 ευρώ. Μάλιστα η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον συντελεστή “δημευτικό” για να καταδείξει το μέγεθος των ποσών που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με συνολική αξία άνω των 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο νέος φόρος θα έχει και νέο όνομα, θα πάψει να λέγεται ΕΝΦΙΑ και θα ονομάζεται “φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας”, ενώ ο στόχος του θα είναι αντίστοιχος του χαρατσιού που επιβλήθηκε με τα μνημόνια, στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 9, 2018 15:05
Write a comment

1 Comment

  1. Dafne Μάιος 10, 13:00

    Νομίζω ότι είναι σωστό νσ πήρώνουν οι μεγαλύτερες περιουσίες μεγαλύτερο φόρο , με ορθολογικά κριτήρια βέβαια,ώστε να μην καθίσταται ασύμφορη η ιδιοκτησία.Έχω μια απορία οι ξένοι που αγοράζουν ολόκήρες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας πληρώνουν φόρο? Ένα άλλο θέμα άσχετο με τα
    παρόντα είναι εκείνο της Παιδείας,στο οποίο η Κυβέρνηση κινείται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση.Θα ήταν χρήσιμο να γίνει μια σχετική συζήτηση.

    Reply to this comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ