Τα κέρδη της Ελλάδας από την άμεση αποφυλάκιση του Τούρκου στον Έβρο

read-it
By read-it Μάιος 3, 2018 13:49

Τα κέρδη της Ελλάδας από την άμεση αποφυλάκιση του Τούρκου στον Έβρο

 

Σχετικά με τη σύλληψη του Τούρκου στις Καστανιές Έβρου: Η Ελλάδα παραμένει κράτος δικαίου και αυτή είναι μία ακόμη μεγάλη διαφορά της με την Τουρκία.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να «τραβηχτούν» χρονικά οι διαδικασίες σε μια λογική αντεκδίκησης ή υπενθύμισης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Τηρήθηκαν από την δικαιοσύνη τα προβλεπόμενα για το αδίκημα της παράνομης εισόδου, σε λίγες ώρες ο Τούρκος Δημόσιος Υπάλληλος από την Ανδριανούπολη θα βρίσκεται και πάλι στο σπίτι και την οικογενειά του κι αυτό μπορεί να αποτελέσει σοφή επιλογή για την ελληνική πλευρά.

Πρώτον, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος, ο Ερντογάν, αντί να μπει σε διαβουλεύσεις για κάποιου είδους «ανταλλαγή», να επιχειρήσει να τον ηρωοποιήσει και δη κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεύτερον και πιο σημαντικό: με μία νηφάλια διαχείριση του ζητήματος και διαφημίζοντάς την ανάλογα -ιδίως στα κέντρα εξουσίας και τα Μέσα του εξωτερικού- έχουμε περισσότερα να κερδίσουμε. Εύλογες θα είναι οι μελλοντικές συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στις δύο πολιτικές ηγεσίες, ενώ η πίεση τώρα μεταφέρεται εκ νέου στον ηγέτη της γείτονος, που επιμένει να μην δίνει λύση στο πρόβλημα χωρίς να έχει στα χέρια του το παραμικρό επιχείρημα.

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 3, 2018 13:49
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ