Ανακοίνωση της ΝΔ για «17 διμοιρίες ΜΑΤ που συνοδεύουν Τσίπρα» που όμως είναι…μόνο 3!

read-it
By read-it Μάιος 3, 2018 13:07

Ανακοίνωση της ΝΔ για «17 διμοιρίες ΜΑΤ που συνοδεύουν Τσίπρα» που όμως είναι…μόνο 3!

«Ο κύκλος των αποκαλούμενων αναπτυξιακών συνεδρίων για τη δήθεν παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας κλείνει όπως ακριβώς του άξιζε» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη, σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ που θα τον προστατεύσουν από τον ενθουσιασμό των κατοίκων για τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη και το προσφυγικό».

Μάλιστα η κ.Σπυράκη ανάρτησε και σχετικό βίντεο στο Twitter με τη συγκεκριμένη δήλωση.

Βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα: Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που συνοδεύουν τον κ.Τσίπρα είναι 3 και όχι 17 όπως επιμένουν οι πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ.  Τα ερωτήματα λοιπόν είναι: έλεγξε η κ.Σπυράκη την πληροφορία που μεταφέρει στους πολίτες με μια ανακοίνωση-βίντεο; Και εάν όχι γιατί επέλεξε την εκδοχή των 17 διμοιριών που αναπαράγουν επίμονα κάποια ΜΜΕ -ηθελημένα ή κατά λάθος- και όχι αυτή των 3 διμοιριών; Και εάν είδε ότι υπάρχει σύγχυση γιατί δεν έπραξε τα δέοντα -δηλαδή να τσεκάρει την πληροφορία- πριν δημοσιεύσει την ανακοίνωση; Άρα,  έπεσε θύμα αυτής της ψευδούς/λανθασμένης πληροφορίας ή συνειδητά επέλεξε αυτή την εκδοχή αναπαράγοντας μια ψευδή πληροφορία;

Για την ιστορία: η Αττική διαθέτει 21 διμοιρίες ΜΑΤ. Θα ήταν και πρακτικά αδύνατον να μεταβούν στη Λέσβο 17.

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: οι δυνάμεις που βρίσκονται στο νησί είναι σίγουρα μεγάλες και αυτό ως αποτέλεσμα της έντασης που έχουν καλλιεργήσει στελέχη της ΝΔ – ένταση που ενισχύει υπογείως (δυστυχώς) και η ΝΔ. Ωστόσο η υπερβολή και η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, για την δημιουργία εντυπώσεων δεν είναι δείγμα υγιούς πολιτικής άμιλλας.

Social Media
read-it
By read-it Μάιος 3, 2018 13:07
Write a comment

1 Comment

  1. Dafne Μάιος 3, 16:22

    Η προπέτεια της κ.Σπυράκη την οποία αντλεί φαίνεται από τη θέση της στο Ευρωπαικσ Κοινοβούλιο,αλλά και από τη θητεία της στο mega,δεν έχει ιδιαίτερη αξία.Σλόγκαν και εξυπνακισμοί για να κρύψουν το απεχθές πρόσωπο του Νεοφιλευθερισμού!

    Reply to this comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ