Εκλογές το 19 ζητά τώρα η ΝΔ – Το παρασκήνιο

read-it
By read-it Απρίλιος 23, 2018 13:46

Εκλογές το 19 ζητά τώρα η ΝΔ – Το παρασκήνιο

Κι ενώ στο εσωτερικό της ΝΔ ορισμένοι συνεχίζουν ακόμη να μέμφονται τον Τάκη Θεοδωρικάκο για το αν ήταν ή όχι πρόωρο το αίτημα για διενέργεια εκλογών, όπως εκφράστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την επομένη κιόλας της εκλογής του στην ηγεσία, ωστόσο, οι εξελίξεις (πάντα στο εσωτερικό του κόμματος) φαίνεται πως τους δικαιώνουν, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Όχι επειδή δεν έγιναν εκλογές, αλλά διότι άλλαξε τελικά το αίτημα!

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες, οι βασικοί αρθρογράφοι που έχουν την υποχρέωση να διοχετεύουν στην κοινή γνώμη εν είδει ζύμωσης τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματος, πλέον υποστηρίζουν ότι η ΝΔ δεν έχει λόγο να ζητά εκλογές νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2019. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, τότε «θα καταρρεύσουν πλήρως και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση”.

Στην ουσία πρόκειται για τη νέα θέση του κόμματος ως προς το θέμα των εκλογών που το επόμενο διάστημα θα ακούγεται όλο και πιο συχνά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συνέδριο του κόμματος μετατέθηκε για το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Η αλήθεια είναι αυτή η μετατόπιση δεν προέκυψε ξαφνικά. Η εκλογολογία, αλλά και η εκλογική ετοιμότητα στην οποία έχει θέσει το κόμμα εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κουράσει μέλη και στελέχη του κόμματος. Την ίδια στιγμή, η Κοινωνία δεν θέλει εκλογές κι αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις Δημοσκοπήσεις, ακόμα κι αν αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από τον… ΣΚΑΙ.

Νέος στόχος της ΝΔ; Να γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2019, οπού και έχουν προγραμματιστεί να εφαρμοστούν μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας της Κυβέρνησης με τους δανειστές. Στην Πειραιώς εκτιμούν, πως παρότι θετικά κι αρνητικά μέτρα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ο κόσμος συνήθως μένει στα αρνητικά κι άρα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση θα εισπράξουν την δυσφορία των συνταξιούχων.

Τώρα, αν επιβεβαιωθούν τα θετικά σενάρια, που θέλουν την Κυβέρνηση να βάζει φρένο στις περικοπές σε συνεννόηση με τους δανειστές, για τη ΝΔ θα καταρρεύσει ένα ακόμα αφήγημα. Και τότε ίσως να ακούσουμε και για αναβολή των εκλογών, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένα νέο…

Social Media
read-it
By read-it Απρίλιος 23, 2018 13:46
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ