Έντονο ενδιαφέρον ξένων για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα

read-it
By read-it Μάρτιος 25, 2018 23:16

Έντονο ενδιαφέρον ξένων για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα

Αυξημένη είναι η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα από ξένους επενδυτές – ιδιώτες. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt με τίτλο «Εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδας -Οι τιμές είναι ακόμη χαμηλές»

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, ο Georg Petras, αντιπρόσωπος της κτηματομεσιτικής γερμανικής εταιρίας Engel & Völkers, κάνει λόγο για μεγάλη δυναμική στη Ρόδο, στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Κω ή την Πάτμο, όπου ενδιαφερόμενοι αγοραστές από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τις χώρες του Κόλπου, την Κίνα και τη Ρωσία περιμένουν «στην ουρά» για να αγοράσουν ακίνητα.

Για τους επενδυτές από χώρες μη μέλη της Ε.Ε. επιπλέον κίνητρο αποτελεί και η δυνατότητα να λάβουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, τη «χρυσή βίζα», που τους εξασφαλίζει μετακίνηση χωρίς προβλήματα εντός της ζώνης του Σένγκεν, εφόσον επενδύσουν στην Ελλάδα ποσά μεγαλύτερα των 250.000 ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα διατίθενται προς πώληση περί τις 50.000 εξοχικές κατοικίες για όλα τα βαλάντια. Ως συνέπεια της οκταετούς οικονομικής ύφεσης, οι τιμές στην Ελλάδα βρίσκονται ακόμη κάτω από το επίπεδο αντίστοιχων ακινήτων σε Ισπανία ή Ιταλία, εξ ου και υπάρχει περιθώριο ανόδου τους» γράφει η Handelsblatt και προσθέτει:

«Σ’ αυτό συνηγορούν εξάλλου το πολύ καλό κλίμα στην Ελλάδα και τα μοναδικά τοπία της χώρας, τα περισσότερα από 2.000 νησιά και η ακτογραμμή της που ξεπερνά σε μήκος αυτήν των Ιταλίας, Ισπανίας και Κύπρου μαζί. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει υπάρξει στόχος του «ισλαμικού κράτους”. Πέρυσι τη χώρα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 30 εκατ. τουρίστες. Σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη Petras, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές επικεντρώνονται ιδίως σε ακίνητα κόστους από 250.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ».

sofokleousin.gr

Social Media
read-it
By read-it Μάρτιος 25, 2018 23:16
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ