Ξανθός: 840.000 ανασφάλιστοι χρησιμοποίησαν υπηρεσίες Υγείας το 2017

read-it
By read-it Μάρτιος 15, 2018 19:49

Ξανθός: 840.000 ανασφάλιστοι χρησιμοποίησαν υπηρεσίες Υγείας το 2017

Το 40% των ανασφάλιστων πολιτών αξιοποίησαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας το 2017, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία στην «καταστροφολογική κριτική» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, όπως τη χαρακτήρισε, υπογραμμίζοντας ότι η συνολική δαπάνη για τους ανασφάλιστους πολίτες έφτασε τα 406 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το 2017

* Οι 840.000 από τους 2.162.000 ανασφάλιστους πολίτες, είχαν πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

* Συνταγογραφήθηκαν φάρμακα αξίας 165 εκατ. ευρώ.

* Έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις αξίας 56 εκατ. ευρώ.

* Παρασχέθηκαν ιατρικές υπηρεσίες αξίας 185 εκατ. ευρώ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει. Η καταστροφολογική κριτική που δεχόμαστε δεν εδράζεται σε πραγματικά δεδομένα» τόνισε ο Α. Ξανθός, επικρίνοντας «κάποιους που προσπαθούν να πιαστούν σε υπαρκτές διαχρονικές ελλείψεις και να μιλήσουν για επικείμενη κατάρρευση του συστήματος Υγείας».

Στην πολεμική της αντιπολίτευσης ενέταξε ο Α. Ξανθός και τα δημοσιεύματα για πρόσληψη ατόμου με αναπηρία σε θέση διοίκησης νοσοκομείου. Πρόκειται για «άθλιους υπαινιγμούς» τόνισε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας ότι είναι «αθλιότητα να βγάζουν στη σέντρα το ιατρικό απόρρητο ατόμων με αναπηρία. Το 75% όσων ανέλαβαν θέση ευθύνης είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος».

Ακόμη ο Α. Ξανθός ανακοίνωσε ότι πριν από το Πάσχα θα τεθεί στη διαβούλευση νομοσχέδιο για τη θεσμική αναδιοργάνωση όλων των υγειονομικών περιφερειών. Η Επιτροπή ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την ανανέωση της θητείας των διοικητριών της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Πειραιώς και Αιγαίου Όλγας Ιορδανίδου και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Ελένης Μαυρομμάτη.

Social Media
read-it
By read-it Μάρτιος 15, 2018 19:49
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ