Θεοδωράκης: Διαζύγιο με ΠΑΣΟΚ ή με Δανέλλη;

read-it
By read-it Μάρτιος 11, 2018 22:16

Θεοδωράκης: Διαζύγιο με ΠΑΣΟΚ ή με Δανέλλη;

Ένα tweet (του Σταύρου θεοδωράκη) και μια συνέντευξη (του Σπ. Δανέλλη) σηματοδοτούν την αρχή του τέλους για τις σχέσεις Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ; «Τα αποτελέσματα στην Ιταλία πρέπει να μας ανησυχήσουν, οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πολιτικούς που κυβέρνησαν» έγραψε ο Στ. Θεοδωράκης στο Twitter και στη Χαριλάου Τρικούπη κατάλαβαν ότι το «βέλος» προοριζόταν για τους ίδιους. Η συνέντευξη του κ. Δανέλλη είχε ακόμα πιο βαρύ περιεχόμενο για το ΠΑΣΟΚ. Ρωτήθηκε για τα θέματα της επικαιρότητας και τη Novartis. Ζήτησε «να φύγουν τα βαρίδια» και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν έχουμε στις αποσκευές μας τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Μια σειρά από ζητήματα όπως το «Μακεδονικό», η Novartis, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και το αίτημα της αντιπολίτευσης (όχι εν συνόλω) για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες διαμορφώνουν ήδη «διαχωριστικές γραμμές», ενώ η επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη ενεργοποίησαν εκ νέου φυγόκεντρες τάσεις.

Πάντως, ο Σπ. Δανέλλης είναι με διαφορά ο πιο σοβαρός βουλευτής του Ποταμιού. Και φαίνεται να τιμά τη συνεργασία του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, παρότι γνωρίζει καλά για το έντονο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ. Η διακριτική πίεση Δανέλλη προς την πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη για συμπόρευση του Ποταμιού με τις «πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις», φέρνει σε δύσκολη θέση τον Σταύρο ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Και το ποια απόφαση θα πάρει θα καθορίσει αν θα πάει με το ΠΑΣΟΚ ή με τον Δανέλλη…

ΚΜ

Social Media
read-it
By read-it Μάρτιος 11, 2018 22:16
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ