Κομισιόν: Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών

read-it
By read-it Μάρτιος 7, 2018 11:16

Κομισιόν: Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο την Άμυνα που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες παρέπεμψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για την υπόθεση των δύο στρατιωτών στον Έβρο. Πάντως ο Μαργαρίτης Σχοινάς υποβάθμισε το περιστατικό.

«Η Κομισιόν γνωρίζει το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών από τις Τουρκικές Αρχές», είπε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. «Έχουν ενημερωθεί οι υπουργοί Άμυνας που συναντιούνται για το Συμβούλιο σήμερα στις Βρυξέλλες από τον Έλληνα υπουργό. Η Κομισιόν ελπίζει σε ένα ήρεμο και θετικό αποτέλεσμα, που βασίζεται στην καλή γειτονία, όπως άλλωστε αρμόζει σε δύο μέλη του ΝΑΤΟ».

Ερωτηθείς αν η Τουρκία επιχειρεί να αυξήσει την ένταση ενόψει της Συνόδου της Βάρνα, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι «δε θα προχωρήσω σε καμία εικασία, είναι ένα διασυνοριακό περιστατικό» και επανέλαβε ότι η Κομισιόν «προετοιμάζει την Σύνοδο της Βάρνας».

Μογκερίνι: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τους δύο στρατιωτικούς

Ερωτηθείσα αν ενημερώθηκε για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτών στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον συνάδελφό μας Έλληνα υπουργό Άμυνας, ο οποίος μας πληροφόρησε για την κατάσταση και τις δυναμικές. Είναι σημαντικό για εμάς να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες αυτές. Εκφράζουμε την ελπίδα για ομαλή και θετική έκβαση στην υπόθεση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε καλή γειτονία στην περιοχή, είναι κάτι που εκφράζουμε σε όλους τους Τούρκους συνομιλητές σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Θα προσέθετα ότι αυτό είναι πάντα το θέμα μεταξύ γειτόνων και ειδικά μεταξύ κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη λοιπόν και ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να έχει θετικό και ομαλό αποτέλεσμα», κατέληξε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Social Media
read-it
By read-it Μάρτιος 7, 2018 11:16
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ