Η ΔΗΜΑΡ ζήλεψε την αμνησία της Σπυράκη για Λιαργκόβα – Τους φρεσκάρουμε τη μνήμη

read-it
By read-it Μάρτιος 5, 2018 21:11

Η ΔΗΜΑΡ ζήλεψε την αμνησία της Σπυράκη για Λιαργκόβα – Τους φρεσκάρουμε τη μνήμη

Την… αμνησία της Μαρίας Σπυράκη φαίνεται πως ζήλεψε η ΔΗΜΑΡ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την τοποθέτηση στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής του κ. Κουτεντάκη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση «αποτελεί απροκάλυπτη κίνηση ελέγχου της ανεξάρτητης αρχής» και ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της Βουλής είναι τεράστιες, καθώς αυτές οι θέσεις με θητεία επιβάλλουν την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων και όχι την επιβολή κυβερνητικών στελεχών».

«Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση δεν αντέχουν την κριτική όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τις ανεξάρτητες αρχές του κράτους. Τόσο ανοικτοί, τόσο δημοκράτες και τόσο σίγουροι στην αλαζονεία τους» καταλήγει η ανακοίνωση. Βέβαια, δεν βρέθηκε ούτε μισή λέξη για τον προηγούμενο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Λιαργκόβα, ο οποίος τοποθετήθηκε εκεί το 2012 από τον Αντώνη Σαμαρά, παρότι 3 χρόνια πριν ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές του 2009.

Επειδή από τη ΝΔ το περιμέναμε, αλλά από τη ΔΗΜΑΡ όχι, να τους φρεσκάρουμε τη μνήμη για τον κ. Λιαργκόβα:

Τον κ. Λιάργκοβα είχε πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια υποβλήθηκε επίσημα η πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής. Λίγους μήνες πριν, ο κ. Λιαργκόβας είχε κατηγορηθεί επώνυμα για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και πλήθος νομικών και διοικητικών παρατυπιών. Προτού ολοκληρωθεί η έρευνα και ο καταγγελλόμενος καθηγητής υποβάλει εγγράφως τις απαντήσεις του, τοποθετήθηκε στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Η επιλογή αυτή είχε προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών δεδομένης της συζήτησης που επικράτησε στο εσωτερικό της ΝΔ τότε για «καθαρά ψηφοδέλτια».

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λιαργκόβας αρκετές φορές προσπάθησε να φέρει σε… δύσκολη θέση την Κυβέρνηση με τις εκτιμήσεις και τις εκθέσεις του, κάτι που δε συνήθιζε το προηγούμενο διάστημα επί Κυβέρνησης Σαμαρά. Τελευταίο παράπτωμα του κ. Λιαργκόβα: λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του, με αφορμή τις εκτιμήσεις της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για τις χρηματοδοτικές ανάγκες αποπληρωμής των τόκων εξυπηρέτησης του χρέους την περίοδο 2020-2026 και τη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο απέδωσε σε λανθασμένα στοιχεία (του 2013, όταν ήταν υψηλότερα τα επιτόκια) τον υπολογισμό των δαπανών των τόκων.

Λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2017, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, στον οποίο υπάγεται το Γραφείο Προϋπολογισμού, μέσω κύκλων του είχε εκφράσει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για τις διαπιστώσεις άλλης έκθεσης που είχε δημοσιοποιηθεί την ημέρα που έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα νέα θετικά δεδομένα.

Φυσικά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και στην τοποθέτησή του, η ΔΗΜΑΡ δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ούτε διαπίστωσε οτιδήποτε μεμπτό. Μήτε στην περίπτωση της τοποθέτησης Στουρνάρα, στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη, που όχι μόνο σαμποτάρει την Κυβέρνηση, αλλά και τις προοπτικές της ίδιας της χώρας…

Social Media
read-it
By read-it Μάρτιος 5, 2018 21:11
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ