Στην Τουρκία οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Ανησυχία για αλλαγή του κατηγορητηρίου

read-it
By read-it Μάρτιος 4, 2018 12:27

Στην Τουρκία οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Ανησυχία για αλλαγή του κατηγορητηρίου

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από Τούρκους, στον Έβρο, θα βρεθούν στην Αδριανούπολη τη Δευτέρα, για να παραστούν στο δικαστήριο.

Οι γονείς του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη πήγαν το Σάββατο από την Καστοριά στην Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.

Εκεί, ρύθμισαν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη, προκειμένου να μπορέσουν παραστούν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Φόβοι για αλλαγή του κατηγορητηρίου

Για τυχόν τροποποίηση του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία ανησυχούν οι ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με το skai.gr, οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ένστολοι αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, αφότου πιάστηκαν να έχουν παραβιάσει τα σύνορα στον Έβρο.

Ωστόσο, οι τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι εισαγγελείς εξετάζουν τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες ότι στις απολογίες τους οι δύο Έλληνες υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να μπουν σε τουρκικό έδαφος. Διευκρίνισαν ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος ενώ ακολουθούσαν πατημασιές που είδαν στο χιόνι, με την υποψία ότι πρόκειται για ίχνη λαθρομεταναστών.

Social Media
read-it
By read-it Μάρτιος 4, 2018 12:27
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ