Τα δάκρυα Μουζάλα κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο (video)

read-it
By read-it Μάρτιος 2, 2018 17:30

Τα δάκρυα Μουζάλα κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο (video)

Ο Γιάννης Μουζάλας δεν βρίσκεται πια στο τιμόνι του Υπουργείου Μεταναστευτικής, κυρίως για λόγους υγείας. Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τα όσα έζησε και κέρδισε από τη θητεία του αυτή, σπάζοντας και το πρωτόκολλο.

«Εγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο», είπε χαρακτηριστικά, αποτυπώνοντας γλαφυρά τους λόγους της αποχώρησής του από το Υπουργείο.

«Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει», ανέφερε, ενώ συγκινημένος, ενώ ήταν φανερό ότι δυσκολευόταν να συνεχίσει την ομιλία του και σε κάποιο σημείο είπε: «Έχω γράψει διάφορα, αλλά χέσ’ τα τώρα. Δεν μπορώ να σας πω τέτοια πράγματα».

Για το νέο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσας τόνισε: «Δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού».

«Κάναμε μία διαχείριση κρίσης και υπήρξαν φάσεις που κάναμε διαχείριση ζημιάς» επισήμανε, επίσης, ο Γιάννης Μουζάλας και πρόσθεσε: «Εφαρμόσαμε τον κανόνα που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το κλειδί για το μέλλον, ότι προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπίες δικαιωμάτων».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, «ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη φάση του μεταναστευτικού», καθώς «γίνεται προσπάθεια ενοχοποίησης του κράτους πρώτης υποδοχής».

Τέλος, ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα». «Προσπάθησα πάρα πολύ να ανταποκριθώ» δήλωσε μεταξύ άλλων και εξήρε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό αλλά και του Νίκου Τόσκα.

Social Media
read-it
By read-it Μάρτιος 2, 2018 17:30
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ