Είναι επίσημο: Στο EWG της 1ης Μαρτίου η πρώτη συζήτηση για το χρέος!

read-it
By read-it Φεβρουάριος 22, 2018 20:42

Είναι επίσημο: Στο EWG της 1ης Μαρτίου η πρώτη συζήτηση για το χρέος!

Στην συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) την 1η Μαρτίου, θα συζητηθούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους, με προοπτική μέχρι το Eurogroup στις 12 του επόμενου μήνα, οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο τελικής πρότασης.

Αυτό τονίζει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών,σημειώνοντας ότι με την χθεσινή διπλή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον οίκου Mooody’s από την βαθμίδα Caa3 σε B3 ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας.

Σε πρακτικό επίπεδο, την Δευτέρα 26 του μήνα ξεκινά η συζήτηση για τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης με προοπτική ολοκλήρωσης μέχρι και τον Μάιο. Παράλληλα με την καταβολή της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, θα προστεθούν 1,9 δισ. ευρώ στο μαξιλάρι ρευστότητας για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 18-19 δισ. διασφαλίζοντας την ομαλή επάνοδο στο δανεισμό από τις αγορές.

Τον Απρίλιο αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο «ολιστικό» σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη της πορείας της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος .

Social Media
read-it
By read-it Φεβρουάριος 22, 2018 20:42
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ