Διάρρηξη με «άρωμα» Novartis

read-it
By read-it Φεβρουάριος 20, 2018 12:39

Διάρρηξη με «άρωμα» Novartis

Μια περίεργη διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο γραφείο την πρώην υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στην ιδιωτική κλινική όπου και εργάζεται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», συνεργάτης της πρώην υφυπουργού Υγείας εντόπισε το γραφείο παραβιασμένο, ενώ όλα τα έγγραφα ήταν ανακατεμένα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση μάλιστα, είναι ότι οι διαρρήκτες δεν πήραν υπολογιστές ή το laptop που βρισκόταν στο γραφείο, ούτε ενδιαφέρθηκαν για τα χρήματα, όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Δεν είναι κάπου κλειδωμένα δημόσια έγγραφα, είναι στη διάθεση όλων, δεν είναι ανάγκη να μπει κάποιος έτσι». «Ίσως θέλουν να πάρουν στοιχεία και να τα πετάξουν ως λάσπη στον ανεμιστήρα», επισημαίνει και προσθέτει ότι «είναι ο τρόπος που δρουν όταν κάποιος υψώνει το ανάστημά του».

Η Φωτεινή Σκοπούλη πιστεύει πως η διάρρηξη σχετίζεται με την πρόσφατη κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, κατάθεση που προκάλεσε η ίδια με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η διάρρηξη συνδέεται και με την υπόθεση Novartis, όπως λέει, λόγω της πρόσφατης δήλωσης του συζύγου της, καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, στα «Νέα» για συνταγογράφηση φαρμάκων που εξυπηρετούν τις μίζες γιατρών και όχι τον ασθενή.

Ακόμη, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, είναι γνωστό πως η καθηγήτρια λαμβάνει εγκεκριμένη από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) νόμιμη χρηματοδότηση για κλινικές μελέτες φάσης 2 και 3, στοιχεία τα οποία είναι στη διάθεση όλων από τη στιγμή που δημοσιοποιούνται.

Επιπλέον, όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Φωτ. Σκοπούλη είχε μιλήσει ανοιχτά και από τη θέση της υφυπουργού Υγείας για την αναποτελεσματικότητα της δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη χρήση του για πολιτικά οφέλη και όχι αποκλειστικά για τη δημόσια υγεία.

Τον Απρίλιο του 2013 απέστειλε η ίδια επιστολή προς τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, την οποία κοινοποιούσε και στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ζητώντας μεταξύ άλλων την αλλαγή του νομικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην επιστολή είχε επισυνάψει συγκεκριμένη πρόταση προς συζήτηση με στόχο την ανάληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ του ουσιαστικού του ρόλου τουλάχιστον όσον αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση, την άμεση ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και την αντικατάστασή του με άλλο προσωρινό μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο νομικό πλαίσιο.

Ζητούσε ακόμα την άμεση απομάκρυνση του διοικητικού διευθυντή και σημερινού κατηγορούμενου Θ. Παπαδημητρίου και την αντικατάστασή του από υψηλόβαθμο υπάλληλο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μετά από αυτό η κ. Σκοπούλη… οικειοθελώς απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Η κατάθεσή της στην Επιτροπή για την Υγεία

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κ. Σκοπούλη, η οποία είχε προσέλθει οικειοθελώς στην Επιτροπή, στη μακροσκελέστατη τοποθέτησή της, περιγράφοντας με την ιδιότητα της γιατρού, χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ «μαύρη τρύπα στην οποία όσα χρήματα κι αν ρίξεις, χάνονται» και κατήγγειλε ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με την πολιτική ηγεσία έγινε ένας στενός κορσές που οδήγησε σε αναποτελεσματικότητα της δράσης του και χρησιμοποιήθηκε για πολιτικάντικα οφέλη και όχι σαφή για τη δημόσια υγεία».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Social Media
read-it
By read-it Φεβρουάριος 20, 2018 12:39
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ