«Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ για την υπόθεση Novartis;»

read-it
By read-it Φεβρουάριος 19, 2018 20:21

«Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ για την υπόθεση Novartis;»

Η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα» ζητά με ανακοίνωσή της την διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης Novartis και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται. Παράλληλα, ζητά από τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες της Υγείας να πάρουν θέση:

Αναλυτικά το κείμενο τη ανακοίνωσης: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον – όχι με ιδιαίτερη έκπληξη – τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis και τη φερόμενη εμπλοκή πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, νυν στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και Δημοσιών Λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σπαταλούνταν δισεκατομμύρια και η φαρμακευτική εταιρεία τύγχανε προνομιακής μεταχείρισης, την ίδια περίοδο που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο υπέστησαν μειώσεις μισθών και συντάξεων και χιλιάδες οδηγούνταν στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Αναδεικνύονται επίσης, οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση, στη διάλυση των δομών Υγείας και Ασφάλισης και εν τέλει στην κρίση και στα Μνημόνια

Καταρρέει έτσι το αφήγημα της “συλλογικής ευθύνης” του “μαζί τα φάγαμε” για την κρίση και επιβεβαιώνεται –για άλλη μια φορά- η αξία της αταλάντευτης αντίστασης του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο απέναντι στις πολιτικές λιτότητας.

Θεωρούμε απαραίτητη την ταχύτατη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται.

Τέλος περιμένουμε από τις Συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες της Υγείας, ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ να πάρουν θέση. Η παρατεταμένη σιωπή, απλώς τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.».

Social Media
read-it
By read-it Φεβρουάριος 19, 2018 20:21
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ