Απογειώνεται ο τουρισμός και το 2018 – Έκρηξη προκρατήσεων έως 30%

read-it
By read-it Φεβρουάριος 18, 2018 18:45

Απογειώνεται ο τουρισμός και το 2018 – Έκρηξη προκρατήσεων έως 30%

Διψήφια ποσοστά ανόδου καταγράφουν οι κρατήσεις από το εξωτερικό για τουρισμό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχέια των tour operators. Η αύξηση κυμαίνεται στα επίπεδα του 30%τόσο από παραδοσιακές, όσο κι από τι ς νεες αγορές και σηματοδοτεί άλλο ένα έτος ρεκόρ για την Ελλάδα στον τουρισμό.

Το 2017 οι πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι Γερμανοί με 3,7 εκατ. τουρίστες, ακολούθησε η Βρετανία με 4 εκατ. αφίξεις, η Γαλλία με 1,4 εκατ. επισκέπτες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν ΗΠΑ και Ρωσία με 840.000 και 600.000 αφίξεις αντίστοιχα. Η τάση για το 2018 είναι ανοδική για αυτές τις αγορές, ενώ αυξημένες είναι οι κρατήσεις και από τις αγορές που ξεκλείδωσαν τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα, όπως η Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Κίνα και Ινδία.

Συγκεκριμένα, οι προκρατήσεις για την Ελλάδα από Βρετανία προσεγγίζει το 12% με την Κέρκυρα να πρωταγωνιστεί. Διψήφια ποσοστά ανόδου καταγράφει η Γερμανία με την Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να κυριαρχούν. Αύξηση κατά 10% εμφανίζουν οι προκρατήσεις από Γαλλία, με την Ελλάδα να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση των Γάλλων Τουριστών. Η Air France, μάλιστα, προγραμματίζει αύξηση των πτήσεων προς τη χώρα μας, εντάσσοντας και νέα περιφερειακά αεροδρόμια στα δρομολόγιά της. Το 2018 τέλος, έχει χαρακτηριστεί «Έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας» και οι κρατήσεις καταγράφουν άνοδο 20%. Μάλιστα οι αφίξεις των Ρώσων στην Κρήτη, αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 30%.

Social Media
read-it
By read-it Φεβρουάριος 18, 2018 18:45
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ