Γερμανία & Κομισιόν καταδικάζουν την επιθετικότητα της Τουρκίας

read-it
By read-it Φεβρουάριος 14, 2018 14:59

Γερμανία & Κομισιόν καταδικάζουν την επιθετικότητα της Τουρκίας

Τη στήριξή του στη θέση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο εξέφρασε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για το θέμα «έχει εκφραστεί αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή τη δήλωση υποστηρίζουμε. Και σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, μπορώ να σας πω ότι χαιρετίζουμε το γεγονός ότι υπήρξε σήμερα το πρωί -σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ- τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών. Κατά τα άλλα, είδατε πώς εκφράστηκε η ΕΕ για το θέμα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μαρία Άντεμπαρ.

Καταδίκη Τουρκίας και από την Κομισιόν

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες στο Αιγαίο, τονίζοντας πως είναι «κατηγορηματικά αντίθετος με την συμπεριφορά της Τουρκίας”.

Χθες, δηλώσεις για το περιστατικό είχε κάνει και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να «δεσμευθεί αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε είδος πηγή προστριβής, απειλών ή δράση εναντίον Κρατών Μελών της ΕΕ, που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών”.

Μέσω twitter καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος κάλεσε χθες την Τουρκία «να σταματήσει τις επικίνδυνες προκλήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου” και ζήτησε από την Άγκυρα «να δεσμευθεί σε σχέσεις καλής γειτονίας ξεκινώντας από την άμεση αποκλιμάκωση στην περιοχή”.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αλλά και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ.

 

Social Media
read-it
By read-it Φεβρουάριος 14, 2018 14:59
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ