Κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι (μας) «δουλεύουν» για την Μακεδονία

read-it
By read-it Φεβρουάριος 2, 2018 15:31

Κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι (μας) «δουλεύουν» για την Μακεδονία

Προσοχή! Ακολουθεί ενημέρωση που δεν θα «παίξει» σε κανένα δελτίο ειδήσεων: Η διαχείριση των απορριμμάτων παρουσιάζει σημαντικότατες καθυστερήσεις στην Κεντρική Μακεδονία, όπου από το 2002 δεν έχει συζητηθεί και σχεδιαστεί ουσιαστικά καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονη, καινοτόμος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.

Γι’ αυτό το λόγο, οι Αν. Υπουργοί ΥΠΕΝ & Οικονομίας και Ανάπτυξης, Σ. Φάμελλος και Α. Χαρίτσης, ανακοίνωσαν από κοινού τη χρηματοδότηση με το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ εννέα έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων για την Κεντρική Μακεδονία. Κάπως έτσι γίνονται δεκτές όλες οι μελέτες που ζήτησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΦΟΔΣΑ) της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη πριν από έξι μήνες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τα συναρμόδια υπουργεία και τους αυτοδιοικητικούς οπού διαπιστώθηκε η πλήρης έλλειψη μελετών και ωριμότητας για το σύνολο των έργων και των δράσεων ανακύκλωσης και χωριστής διαλογής στην πηγή.

«Χρηματοδοτήθηκαν οι μελέτες για δύο μεγάλες μονάδες επεξεργασίας – μία ανατολικά και μία δυτικά της Θεσσαλονίκης – οι οποίες θα συνδυάζονται με μικρότερες μονάδες βιοαποβλήτων. Οι μονάδες αυτές θα είναι μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας και θα πρέπει να καταλήγουν σε ανακύκλωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων. Παράλληλα, θα υπάρχουν πέντε μονάδες για τα οργανικά απόβλητα στον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρχουν, επίσης, μονάδες για προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα στην Πιερία, στο Κιλκίς, την Πέλλα, την Ημαθία και δύο στη Χαλκιδική» σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ.

«Η Κ. Μακεδονία έχει δικαίωμα στην πρόοδο και όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων και αυτή την πρόοδο την καθυστερούσε η μη ωρίμανση των έργων», σχολίασε ο κ. Φάμελος.

Κάποιοι δουλεύουν για την Μακεδονία και κάποιοι… μας δουλεύουν, λέμε εμείς…

ΚΜ

 

Social Media
read-it
By read-it Φεβρουάριος 2, 2018 15:31
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ