Αναστασιάδης για Σκοπιανό: Το όνομα δεν έχει σημασία

read-it
By read-it Ιανουάριος 24, 2018 10:34

Αναστασιάδης για Σκοπιανό: Το όνομα δεν έχει σημασία

Στο ζήτημα του Σκοπιανού τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σημειώνοντας ότι: «Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό».

«Είναι το όνομα», διερωτήθηκε ο ίδιος μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, «που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός». Αναρωτιέμαι, πρόσθεσε, «γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος». «Γιατί, η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία;» τόνισε ο κ. Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο ίδιος, «σε συνομιλία, που είχα με Σκοπιανούς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μου έλεγαν, συνέχισε ο Κύπριος Πρόεδρος, ότι σημαία δεν είχαν, λόγω του φανατισμού, όμως, που προκλήθηκε, απέκτησαν, εθνική ταυτότητα ή συνείδηση δεν είχαν, και απέκτησαν εξαιτίας του φανατισμού, που καλλιεργούνταν στην Ελλάδα, στη Μακεδονία».

«Αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα, που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, το όνομα, τόνισε, δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

 

Social Media
read-it
By read-it Ιανουάριος 24, 2018 10:34
Write a comment

1 Comment

  1. ΚΟΡΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΑ Ιανουάριος 31, 14:53

    Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης.

    Reply to this comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ