Στη Vodafone καταλήγει η Cyta Hellas

read-it
By read-it Ιανουάριος 24, 2018 01:07

Στη Vodafone καταλήγει η Cyta Hellas

Στη Vodafone Ελλάδος όπως όλα δείχνουν καταλήγει η Cyta Hellas, με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου να επιλέγει την ελληνική θυγατρική του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών, ως αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού που διεξήχθη και στον οποίο πρόταση είχε καταθέσει και η Wind.

Το ποσό εξαγοράς αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί, πηγές της αγοράς το υπολογίζουν μεταξύ 110 και 120 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαδικασία εξαγοράς δεν έχει ολοκληρωθεί αφού πλέον οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στις τελικές διαπραγματεύσεις, με την κυπριακή κυβέρνηση να είναι αυτή που θα πρέπει να δώσει την τελική έγκριση, κάτι που κατά το παρελθόν (2009) είχε αρνηθεί σε πρόταση εξαγοράς της On Telecoms, με τα δεδομένα πλέον όμως να είναι εντελώς διαφορετικά.

Αν τελικά ολοκληωθεί η συμφωνία, και με βάση τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η Cyta Hellas τον Νοέμβριο του 2016 όταν και ανακοινώθηκε η πρόθεση εξεύρεσης επενδυτή, στη Vodafone θα περάσουν 300.00 συνδρομητές, 5.500 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών καθώς και 500 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα. Η Cyta Hellas ανήκει κατά 100% στο κυπριακό κράτος και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008 έχοντας παρουσιάσει μια σειρά από προιόντα, τα οποία όμως δεν οδήγησαν την εταιρεία στην κερδοφορία για ολόκληρο το διάστημα δραστηριοποίησής της στη χώρα μας, ενώ οι οι συσσωρευμένες ζημίες με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία έχουν ανέλθει στα 165 εκατ. ευρώ.

πηγή: insomnia.gr

Social Media
read-it
By read-it Ιανουάριος 24, 2018 01:07
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ