Σπίρτζης: Δεν θα μπουν διόδια σε Άγ. Στέφανο και Βαρυπόμπη

read-it
By read-it Ιανουάριος 23, 2018 19:44

Σπίρτζης: Δεν θα μπουν διόδια σε Άγ. Στέφανο και Βαρυπόμπη

Στην μεταμνημονιακή εποχή, τη διαπραγμάτευση για το χρέος που ξεκινάει, το «Μακεδονικό», το συλλαλητήριο καθώς και τα διόδια αναφέρθηκε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Δεν θα μπουν διόδια στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυπόμπη» παρότι οι συμβάσεις της Ν.Δ. του 2006 το προέβλεπαν ξεκαθάρισε ο υπουργός υποδομών τονίζοντας ότι «δεν θα μπουν ούτε μετωπικά, ούτε πλευρικά διόδια».

«Στόχος μας είναι να ξηλωθούν όλοι οι σταθμοί διοδίων και να αντικατασταθούν από το ηλεκτρονικό, αναλογικό σύστημα, όπου ο καθένας θα πληρώνει με βάση την απόσταση που διανύει”. Εκτίμησε ότι «σε ένα χρόνο θα έχουμε σε κάποιους αυτοκινητόδρομους ολοκληρωμένο το νέο ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης, το οποίο θα είναι δορυφορικό».

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει δίκαιο σύστημα και μείωση των τιμών σε όλη τη χώρα» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις «θετικές εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup και την πολιτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης ως το τελευταίο βήμα πριν την οριστική έξοδο της χώρας τον Αύγουστο, από την περιπέτεια των τελευταία 10 χρόνων». Ταυτόχρονα, ξεκινάει επιτέλους η διαπραγμάτευση για το χρέος και προετοιμαζόμαστε όλοι για το πώς θα πάμε σε μια άλλη εποχή που θα επιτευχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

H κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει την εθνική γραμμή και να βρει λύση στο θέμα

Μιλώντας για το «Μακεδονικό» υποστήριξε ότι «αν θέλουμε να πάμε σε μια περίοδο ανάπτυξης και ειρήνης στα Βαλκάνια θα πρέπει να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και να ξεπεράσουμε προβλήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν βοηθάνε τα συλλαλητήρια ή οι ακραίες, αλυτρωτικές θέσεις από την άλλη πλευρά».

Το συλλαλητήρια αυτά δεν γίνονται «αυθόρμητα» σχολίασε ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τα εθνικά δίκαια, την εθνική γραμμή και να βρει λύση στο θέμα. Αυτό που δεν οφείλει είναι να επιτρέπει ακραίες φωνές που δεν θέλουν την επίλυση». Εκτίμησε ότι θα επιχειρηθεί να «βρεθεί λύση» έχουν γίνει ήδη βήματα από τα Σκόπια, πρέπει να γίνουν και άλλα. Η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει δείξει καλή διάθεση». Όταν θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις θα υπάρξει και η σχετική ενημέρωση σε όσους πρέπει απάντησε στην κριτική περί «μυστικής διπλωματίας”.

Αν αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη είπε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας για τον προπηλακισμό του κ. Ζουράρι και τον εμπρησμό του κτιρίου στο κέντρο, γινόντουσαν σε άλλο συλλαλητήριο με άλλο θέμα τότε θα έλεγαν ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους μπαχαλάκηδες. «Οι ακροδεξιοί εμπρησμοί και προπηλακισμοί είναι καλοί;» αναρωτήθηκε τέλος, ο υπουργός υποδομών.

Κατ. Μπρέγιαννη για την εφημερίδα ΑΥΓΗ

Social Media
read-it
By read-it Ιανουάριος 23, 2018 19:44
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ