Ιερώνυμος: Μόνο 9 απ’ τους 82 ιεράρχες στο συλλαλητήριο

read-it
By read-it Ιανουάριος 22, 2018 14:48

Ιερώνυμος: Μόνο 9 απ’ τους 82 ιεράρχες στο συλλαλητήριο

Το μήνυμα ότι μια μικρή μειοψηφία των ιεραρχών κινήθηκε κόντρα στη γραμμή «όχι στα συλλαλητήρια» για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπως αυτό εκπέμφθηκε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως σημείωσε, πριν από συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή, μόνο 9 σε σύνολο 82 ιεραρχών έδωσαν το «παρών» στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;», διερωτήθηκε ο Ιερώνυμος και συνέχισε: «Εγώ προτιμώ τα δύσκολα. Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της, που είναι ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αυτό με εκφράζει. Με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω».

Στην παρατήρηση δε δημοσιογράφων πως ήταν πολλοί ιεράρχες στο συλλαλητήριο, ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε αν τους μέτρησαν, για να απαντήσει μετά με νόημα «απ’ τους 82;», όταν του είπαν πως ήταν 9.

Ο κ. Ιερώνυμος, παραμονές του συλλαλητηρίου είχε στείλει σαφές μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι υπέρ τέτοιων κινητοποιήσεων, παρά τις ακραίες φωνές που ακούγονται στους κόλπους της.

πηγή: news247

Social Media
read-it
By read-it Ιανουάριος 22, 2018 14:48
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ