Το ΕΓΩ του Γιάνη ξαναπείνασε

read-it
By read-it Ιανουάριος 19, 2018 23:59

Το ΕΓΩ του Γιάνη ξαναπείνασε

Υπάρχουν κάτι άνθρωποι που αγαπούν την ηλιοθεραπεία. Την τεχνητή, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Γιάνης ζει για αυτή. Και τώρα που πέρασαν κάποιοι μήνες από την έκδοση του διαβόητου βιβλίου του, άρχισε το δέρμα να διψά για αυτό το πλαστό φως, το ΕΓΩ να ξαναπεινάει.

Κάθε φορά που το Εγώ του Γιάνη πεινάει, ο Γιάνης θυμάται έναν ακόμη διάλογο με τον Τσίπρα από τον καιρό της υπουργικής του θητείας.

Σήμερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, θυμήθηκε ότι, όταν ο πρωθυπουργός τού αποκάλυψε τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, εκείνος του είπε: «Είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα;». Και ο Γιάνης θυμήθηκε επίσης ότι ο ηλίθιος πρωθυπουργός τού απάντησε: «Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω». Και ηλίθιος και βλάκας! Μάλιστα, ο Γιάνης προσέθεσε ότι στην πραγματικότητα αποκάλεσε τον πρωθυπουργό με μια πιο σκληρή έκφραση από το «ηλίθιος».

Καταλάβατε ή να γίνει πιο σαφές; Ο υπουργός Γιάνης είπε τον πρωθυπουργό «μαλ…» και το ΕΓΩ του πετάει στα ουράνια! Γιατί έτσι είναι το ΕΓΩ του Γιάννη. Αυτοκρατορικό, αφού (τάχα μου) μπορεί να αποκαλεί έτσι τον άνθρωπο που έκανε το λάθος να τον ανασύρει από τη γραφικότητα και να τον κάνει υπουργό.

Βέβαια, τον διάλογο προφανώς τον είχε ξεχάσει και δεν τον συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, αλλά έτσι είναι αυτός ο Γιάνης. Ξεχασιάρης, γαμώτο. Δεν έχει καλή μνήμη. Όμως, ευτυχώς, μετά θυμάται! Θυμάται πάντα την κρίσιμη στιγμή: Μόλις στερηθεί τους προβολείς από πάνω του. Και, ακόμη ευτυχέστερα, η μνήμη του θα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

του Νίκου Μωραΐτη (altsantiri)

Social Media
read-it
By read-it Ιανουάριος 19, 2018 23:59
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ