Δημοσκόπηση: Οριακή μείωση της ψαλίδας – Εμπιστοσύνη σε Τσίπρα

read-it
By read-it Ιανουάριος 19, 2018 15:14

Δημοσκόπηση: Οριακή μείωση της ψαλίδας – Εμπιστοσύνη σε Τσίπρα

Οριακή μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται στην έρευνα της Alco για το Ραδιόφωνο24/7.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η εικόνα παραμένει σχεδόν σταθερή σε σχέση με την τελευταία έρευνα της Alco. Ειδικότερα παρατηρείται μία σταθεροποίηση της διαδικασίας συσπείρωσης της ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 22,3% από 22,6%, άρα υπάρχει μία μικρή κάμψη, η οποία οφείλεται στο “ταβάνιασμα” της συσπείρωσης.

Σταθεροποίηση παρατηρείται επίσης στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση του οποίου κυμαίνεται στο 54%. Επομένως παρατηρείται μία γενικότερη στασιμότητα, που δείχνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων παραμένουν “στον καναπέ” κατά τη φράση που χρησιμοποιούν οι δημοσκόποι και αναμένουν.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανάγκες του δικού σας νοικοκυριού, το 30% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, το 27% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 19% κανένας και το 27% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Επομένως, καθώς οι πολίτες βλέπουν ότι τα μνημονιακά περιθώρια δεν επιτρέπουν κάποια ριζική αλλαγή πολιτικής, αναζητούν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την καθημερινότητα τους εντός αυτών των πλαισίων, και στο ερώτημα αυτό έχει προβάδισμα ο πρωθυπουργός ενώ ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής . Στοιχείο κρίσιμο καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το μνημόνιο, ώστε όπως έχει πει ο Αλέξης Τσιπρας, να δώσει πιο έντονο ταξικό πρόσημο στην πολιτική της.

Ακολουθούν αναλυτικοί πίνακες:

 

 

 

 

Social Media
read-it
By read-it Ιανουάριος 19, 2018 15:14
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΚΙΤΣΑΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ